Bæredygtighed​

Vi bliver alle mere og mere bevidste om vigtigheden af bæredygtighed, og SG Promotion er ingen undtagelse! Vi sætter bæredygtighed højt, og både GOTS og GRS er en del af dagligdagens ordbrug.

Når du leder efter et produkt - med eller uden logo, er bæredygtighed selvfølgelig at fortrække. Hos SG Promotion er eller kan stort set alle produkter gøres bæredygtige, og vi sidder klar ved telefonen hvis du har spørgsmål til processen. 

Er vi altid 100 pct ærlige? JA. Er vores produkter 100 pct bæredygtige? Nej – men de viser et meget stort udvalg af nøje udvalgte produkter som alle er bedre og mere bæredygtige valg i stedet for hvad der ellers findes på markedet.

Som promoveringsfirma ser man fx mange reklameprodukter der er lavet af plastik, og med dette i mente er det altid en førsteprioritet for os, at skabe et udvalg af produkter som har et reduceret plastindhold, for på denne måde at være med til at mindske behovet for plastik.

 Er dette ikke en mulighed for produktet, sikre vi os naturligvis altid at plasten er en så naturlig plastblanding som muligt eller/og genanvendelig.​Genanvendelige materialer eller produkter er nemlig en stor del af det bæredygtige koncept, og selvom genbrug ikke er noget nyt for de fleste, har ordet fået en større betydning i verden igennem de seneste par år. Det er gået mere og mere op for os mennesker, at det ikke bare er nødvendigt med genbrug, men også smart!


Hvorfor ikke have sin egen stofpose med når man er nede og handle, i stedet for at købe en helt ny? Eller have sin egen flotte vandflaske med til fx yoga, i stedet for at købe en på vejen? - Folk bliver mere og mere opmærksom på, at genbrug ikke bare er godt for kloden, men også for vores pengepung.

Men genbrug er selvfølgelig ikke bare at bruge den samme pose igen og igen til personlige formål, genbrug kan også ses på som genbrug af produktets materiale, hvilket nemlig gør sig gældene for mange af vors produkter der er lavet af netop genbrugsmaterialer.​​

Hvad er GOTS? – det står for ”Global Organic Textile Standard”, og er verdens førende forarbejdningsstandard for organiske fibre. 

Standarden her inkluderer miljømæssige, økologiske og sociale kriterier. ”GOTS” er en international økologisk mærkning af både tekstiler og tøj, som sikre en bæredygtig standard i hele produktet, og netop derfor er det ikke ligetil at blive GOTS certificeret, denne certificering kræver nemlig at mindst 95 af materialet er økologisk. Derfudover følger der høje krav til processen i både værdi- og forsyningskæden, dette strækker sig helt fra forarbejdning, prodouktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse. Efter disse krav følger den miljømæssige og sociale ansvarlighed som også bære præg af høje krav. 


”GOTS” stiler mod at kunne definere globale krav, som altid sikrer tekstilers organiske status, og dermed kan give både pålidelighed og sikkerhed til slutforbrugeren.

Denne certificering er accepteret på de større markeder, og er det grønne statussymbol over dem alle!​

Hvad er GRS? – de tre bogstaver står for ”Global Recycled Standard”. Her sættes der krav til tedjepartscertificering af det genbrugte materiale i produktet, den sociale og miljømæssige praksis, samt kemiske begrænsninger. 


GRS sætter en standard som sigter mod at imødekomme behovene hos de virksomheder, som ønsker at verificere det genrugte indhold i deres produkter. 


Formålet med denne certificering at at stille krav der sikre både gode arbejdsforhold og formelle krav om indhold, og på samme tid mindske miljømæssige og kemiske påvirkninger.

Det vil altså sige, at bærer et stykke tøj mærket med ”GRS”, betyder det at mindst 50pct af materialet som er brugt er genanvendeligt. Med dette mærke følger også en garanti for at produktionen er sket under gode arbejdsforhold!

SG Promotion

Ambolten 8
​2970 Hørsholm

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Jan Graucob: 31 77 95 69
Peter Nørgaard: 26 73 83 83

Kontor: 49 15 00 06

Send os en mail

E-mail: info@sgpromotion.dk

​CVR: 32365604