Børne Cancer Fonden​

Børne cancer fonden hvid tekst på lilla hjerte - en del af styrken

  • 1995: Børnecancerfonden blev stiftet i 1995 af tidligere overlæge Henrik Hertz. Henrik Hertz arbejdede 40 år på Rigshospitalets børneafdeling, hvor han søgte at forbedre vilkårene for børn og unge med kræft og deres familier. Hertz styrkede bl.a. det nordiske samarbejde om børnekræft som medstifter af foreningen NOPHO, og han var med til at centralisere børnekræftbehandlingen i Danmark, så både børn og kompetencer blev samlet få steder i landet for at sikre den bedste behandling.

  • 2015: I 2015 kunne fonden fejre tyve års jubilæum – og ikke mindst resultaterne af Henrik Hertz’ store arbejde. Takket være de målrettede investeringer i børnekræftforskning overlever 4 ud af 5 børn i dag kræft, og Børnecancerfonden er den danske enkeltorganisation, der de sidste tyve år har støttet mest forskning i kræft hos børn.

​Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis er behandlingen gennem årene forbedret, og i dag helbreder vi 80 pct. af alle børn med kræft. Vi er kommet langt, men vi er stadig langt fra målet.​

Målet er at alle børn skal overleve kræft til et godt liv uden varige skader efter sygdommen og behandlingen. Siden 1995 har fonden ydet en betydelig støtte til forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn – og forskning i, hvordan man kan skræddersy behandlingen til det enkelte barn og dermed undgå bivirkninger.


Fonden støtter også børnene og deres familier direkte med forkælelseslegater, oplevelser og informationsmateriale, og vi støtter læger og sygeplejersker, der vil dygtiggøre sig på faglige møder og konferencer.


Børnecancerfondens indsats er kun mulig, fordi mange mennesker er med til at gøre en forskel og har været villige til at gøre en indsats. Det er vi meget taknemmelige for, for fonden er en selvstændig organisation og 100 pct. afhængige af gaver og donationer.

Børn er ikke små voksne. Børn skal vokse og udvikle sig, også selvom de har en kræftsygdom. Det stiller nogle særlige krav til behandlingen.​

SG Promotion

Ambolten 8
​2970 Hørsholm

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Jan Graucob: 31 77 95 69
Peter Nørgaard: 26 73 83 83

Kontor: 49 15 00 06

Send os en mail

E-mail: info@sgpromotion.dk

​CVR: 32365604