Vi støtter

Niklas Nørgaard Møller:

Jeg startede som 10-årig med at spille golf i Kokkedal Golf Klub. Interessen var der fra start.
Efter 9. klasse valgte jeg at tage 1 år til San Diego, Californien, for at gå i high school og spille golf for skolen. Det var golfmæssigt et meget indbringende år, hvor mit hold bla. vandt det californiske mesterskab. Så jeg rejste hjem med en bagage tanket med selvtillid. Det tog hurtig fart herhjemme. Jeg indledte et samarbejde med Jesper Meyer – Søren og Anders Hansens mentaltræner, og følte virkelig at jeg blev rykket op på en hylde højere.
I 2011 valgte jeg så at prøve kræfter med en professionel turnering for første gang. Jeg vandt ECCO Tour turneringen Willis Masters i 11 under par, og sluttede samlet på en 4. plads på Titleist ranglisten for danske amatørspillere. Året efter blev det til 4 sejre i forskellige store turneringer, en samlet 3. plads på Titleist ranglisten, og jeg fik en plads på det danske herrelandshold.
I jagten på at ruste mig til at bide skeer med de professionelle, har jeg spillet et VM, tre EM’er samt store amatørturneringer i bl.a. Japan, Argentina, USA, England, Frankrig, Portugal og Spanien.

B93:

Det var på en af Østerbros mondæne restauranter, Café Pedersborg i Odensegade, at godt en snes personer mødtes den 19. maj 1893 og stiftede “Cricketklubben af 1893”. Deltagerne havde udspring i de to tidligere fodbold- og cricketklubber, Melchioranernes Boldklub (stiftet 1885) og Østerbro Boldklub (stiftet 1887), som begge var gået ind indenfor det sidste år, i hhv. 1892 og 1893. For god ordens skyld skal bemærkes, at der blev dannet en ny klub Ø.B. i 1894, som intet havde med Østerbro Boldklub at gøre, udover navnet.
1893 – 1959 Cricket (måtte opgives pga. manglende plads)
1896 – Fodbold
1901 – Tennis
1940 – 1949 Bordtennis (måtte opgives pga. manglende interesse)

Klubhus og anlæg

1893 – 1897 Villaen Nørre Allé 49, 1. sal (spillede på Fælleden)
1897 – 1901 Lejlighed i Lille Blegdamsstræde (spillede på Fælleden)
1901 – 1965 Pavillonen og et nye anlæg på P. H. Lings Allé
1965 – 1993 Stadionbygningen på anlægget på P. H. Lings Allé
1994 – ???? Slottet på Svanemølleanlægget. Tennisafdelingen bibeholdte desuden sit gamle anlæg på P.H. Lings Allé.
Ved udflytningen i 1994 bibeholdt Tennisafdelingen sit anlæg på P. H. Lings Allé. I 2009 solgte klubben tennishallen, og der blev i stedet bygget en dobbelt så stor hal på Svanemølleanlægget.

Børnecancerfonden:

 • 1995: Børnecancerfonden blev stiftet i 1995 af tidligere overlæge Henrik Hertz. Henrik Hertz arbejdede 40 år på Rigshospitalets børneafdeling, hvor han søgte at forbedre vilkårene for børn og unge med kræft og deres familier. Hertz styrkede bl.a. det nordiske samarbejde om børnekræft som medstifter af foreningen NOPHO, og han var med til at centralisere børnekræftbehandlingen i Danmark, så både børn og kompetencer blev samlet få steder i landet for at sikre den bedste behandling.
 • 2015: I 2015 kunne fonden fejre tyve års jubilæum – og ikke mindst resultaterne af Henrik Hertz’ store arbejde. Takket være de målrettede investeringer i børnekræftforskning overlever 4 ud af 5 børn i dag kræft, og Børnecancerfonden er den danske enkeltorganisation, der de sidste tyve år har støttet mest forskning i kræft hos børn.

Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis er behandlingen gennem årene forbedret, og i dag helbreder vi 80 pct. af alle børn med kræft. Vi er kommet langt, men vi er stadig langt fra målet.
Målet er at alle børn skal overleve kræft til et godt liv uden varige skader efter sygdommen og behandlingen. Siden 1995 har fonden ydet en betydelig støtte til forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn – og forskning i, hvordan man kan skræddersy behandlingen til det enkelte barn og dermed undgå bivirkninger.
Fonden støtter også børnene og deres familier direkte med forkælelseslegater, oplevelser og informationsmateriale, og vi støtter læger og sygeplejersker, der vil dygtiggøre sig på faglige møder og konferencer.
Børnecancerfondens indsats er kun mulig, fordi mange mennesker er med til at gøre en forskel og har været villige til at gøre en indsats. Det er vi meget taknemmelige for, for fonden er en selvstændig organisation og 100 pct. afhængige af gaver og donationer.
Børn er ikke små voksne. Børn skal vokse og udvikle sig, også selvom de har en kræftsygdom. Det stiller nogle særlige krav til behandlingen.

Julehjælpen. Fordi alle fortjener en god jul.

 • 2007: Ideen bag Julehjælpen.dk tog sit udspring i 2007, hvor en pige på Jubii’s debatforum, dindebat.dk, udlovede 20 x 500 kr. til trængende familier til forsødelse af deres juletid.
  Her startede den første indsamling – en indsamling der betød, at 38 familier hver kunne få et gavekort på 500 kr. til køb af mad og gaver til juleaften.
 • 2008: I løbet af 2008 udviklede ideerne bag Julehjælpen sig. Alle kunne byde ind, med hvad de havde til overs og så kunne ansøgerne selv vælge blandt disse donerede ting. Folk bød primært ind med legetøj og tøj, men også nogle gavekort. Herfra var Julehjælpen.dk sat i søen.
 • 2011: Julehjælpen.dk hjalp i 2011 i alt 175 familier med alt lige fra julemad, legetøj, tøj og gavekort.
 • 2012: I 2012 kom der både hjemmeside og en facebookside til.
  Herefter voksede Julehjælpen.dk med rasende fart. Efter at have støttet 175 familier i 2011, støttede vi i 2012 1.005 familier.

  I november 2012 fik Julehjælpen.dk en henvendelse fra BCD Travel, som havde et stort ønske om, at arrangere en juletræsfest. De manglede blot familierne, som skulle deltage i festen og de spurgte derfor, om Julehjælpen.dk kunne skaffe disse.
  Juletræsfesten blev en kæmpe succes. I 2013 gik BCD Travel og AJAX København sammen om at afholde en juletræsfest, som blev en om muligt endnu større succes end juletræsfesten året før.

 • 2013: I 2013 tog julehjælpen.dk et stort spring. 4 frivillige voksede til 30 frivillige. Det år fordoblede vi antallet af hjulpne familier i forhold til 2012 – og hjalp derfor nu omkring 2000 familier.
 • 2014: I 2014 bliver Julehjælpen.dk til en forening. 7 engagerede mennesker sidder nu i bestyrelsen og skal forsøge at bringe Julehjælpen fremad. Det lykkedes i stor stil. Julehjælpen kunne det år hjælpe over 6000 familier med blandt andet julemad, legetøj, gaver og oplevelser.
 • 2015: I 2015 købte Julehjælpen.dk et nyt IT system. Et system der skulle gøre det nemmere og mere overskueligt at holde styr på donorer, ansøgere og koordinering af donationer.
  Med dette system, kunne Julehjælpen fordoble antallet af hjulpne familier. I 2015 kunne vi hjælpe over 12.000 familier og afholde 21 arrangementer rundt om i hele landet.
 • 2018: I 2018 sidder vi 120 frivillige. Der alle sørger for den daglige administration. Søgning af donationer samt behandling af disse, læser og behandler ansøgninger, kontakter folk pr. mail, tlf. samt sociale medier samt arrangerer juletræsfester i hele landet.

Rungsted Ishockey Klub:

Det blev til lidt mere end leg i 1940, hvor de unge mennesker blev enige om, at stifte en ishockeyklub, hvilket blev gjort nytårsdag 1941, og så var Rungsted Ishockey Klub født. Det blev den anden ishockeyklub i landet, men den første klub, der kun havde ishockey på programmet.
Klubben fik hjemmebane på Vallerød Gadekær, når ellers gadekæret kunne fryse til om vinteren. Gadekæret ligger omme på bagsiden af Vallerød Skolen, så det hele startede altså ikke så mange hundrede meter fra den nuværende hjemmebane. Men inden en rigtig skøjtehal var på plads nåede klubben at eksistere i hele 30 år med de store problemer, der kan være ved at dyrke ishockey udendørs i et land som Danmark.
1941: Rungsted Ishockey Klub blev grundlagt i 1941 som den anden klub i Danmark.
1954: Første DM titel
1971: Først i 1971 fik RIK sin egen skøjtehal, som blev bygget i samarbejde mellem kommunen og klubben for indsamlede penge.
1996: Får sit kaldenavn Cobras
1998: Den første danske ishockeyhold på aktier.
2015: Omdannet til aktieselskab. Lars Seier Christensen bliver ny storaktionær i klubben.
2016: RIK 75 år 2016 fejrede klubbens således sit 75 års jubilæum.
2017: Første gang i klubbens historie at de skulle deltage i europæiske ishockey. Continental Cup.

Team Rynkeby støtter børn med kritisk sygdom.

 • 2001: Ideen om at cykle til Paris opstod tilbage i 2001. En af Rynkeby Foods’ medarbejdere, Knud Vilstrup, havde fået konstateret rygerlunger. Han ville derfor gerne gøre noget for sig selv, så han blev lidt sundere – og et rygestop var ikke en mulighed!
  Han fik en løs idé om, at han skulle i bedre form samtidig med, at han fik en oplevelse ud af det.
  Den tanke luftede han under Rynkebys julefrokost senere samme år. Knud Vilstrup spurgte Rynkebys daværende tekniske direktør, om det ikke kunne være et spændende projekt at cykle ned og se Tour de France-opløbet på Champs-Élysées – og om han kunne sponsere noget juice til turen. Det gik Torben Møller-Larsen med til, hvis han til gengæld kunne komme med på turen.
  Han fik sponsoreret juice til turen, 50.000 DKK til at starte projektet op og et krav om, at der skulle være mindst 10 deltagere på turen. Holdet blev samlet i løbet af foråret 2002 under navnet ’Team Rynke’: 11 ryttere og én enkelt hjælper i minibus var klar til at køre den godt 1.200 km lange tur fra Ringe til Paris samme år.
  Den løse idé var blevet til virkelighed.
 • Team Rynkeby blev ikke stiftet som et velgørenhedsprojekt, men da rytterne vendte hjem fra den første tur i 2002, havde de 38.000 DKK i overskud, og dem besluttede de sig for at donere til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital. Efter en vellykket tur til Paris med mange udfordringer, overtalte Knud Vilstrup den adm. direktør for Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, til at investere penge i projektet igen. Det blev starten på det velgørenhedsprojekt, som eksisterer i dag, hvor antallet af deltagere og sponsorer vokser støt år for år – og det samme gør donationerne til de organisationer, som Team Rynkeby støtter.
 • Deltagerne på Team Rynkeby dækker selv de udgifter, der er forbundet med at deltage på cykelholdet. Samtidig dækker Rynkeby Foods A/S og God Morgon alle projektets centrale omkostninger, og dermed går alle bidrag – store som små – ubeskåret til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Tyskland.
 • I Danmark støtter Team Rynkeby to formål: Børnecancerfonden og Børnelungefonden.
 • Børnelungefonden modtager alle de bidrag, som Team Rynkeby samler ind i Danmark i forbindelse med det årlige Team Rynkeby Skoleløbet, mens Børnecancerfonden modtager alle andre bidrag til Team Rynkeby i Danmark.

Tina´s gadebørn

Alle børn, har ret til et godt liv!

Jeg har i 2018 tilbragt 2 måneder i Asien, som frivillig hjæloper, bla. hos gadebørnene på Filippinerne. Efter denne oplevelse står det klart for mig, at jeg snarest muligt må tilbage for at gøre dette værested “eller opholdssted” for små udsatte gadebørn mere humant. Det omtalte opholdssted som er en nedlagt garage, har dagligt besøg af 35 til 150 gadebørn året rundt. Børnene kan opholde sig i værestedet i dagtimerne imellem kl. 8-17. Med lidt hjælp til dette værested, kan det gøre en KÆMPE forskel for områdets mange gadebørn.
Hvor mange børn lever i fattigdom?
Omkring 387 millioner børn i verden lever i ekstrem fattigdom og må undvære en eller flere af de ting, der er rigtig vigtige for deres liv. Det kan for eksempel være mad, vand, skolegang, lægehjælp eller beskyttelse. Problemet er størst i udviklingslandene. Her lever mange familier for under seks danske kroner om dagen.

59 millioner børn går ikke i skole.

Hvor mange børn er fejl- og underernærede?
Der er 155 millioner børn under fem år, der ikke vokser, som de skal på grund af fejl- og underernæring. Omkring halvdelen bor i Asien, og en tredjedel bor i Afrika. Underernæring spiller en rolle i næsten halvdelen af alle dødsfald blandt børn under fem år, og det er medvirkende årsag til, at omkring tre millioner børn dør hvert år.